- Group DF - https://groupdf.com -

За 6 місяців 2020 року «Рівнеазот» випустив 375,6 тис. тонн мінеральних добрив

У першому півріччі 2020 ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, справив всього 375,6 тис. тонн мінеральних добрив. Серед них 16,5 тис. тонн аміаку водного технічного, 277,4 тис. тонн аміачної селітри, 2,9 тис. тонн аміачної селітри (у вигляді плаву), 78,8 тис. тонн ВАС (вапняно-аміачної селітри).

Також підприємство випустило 151,8 тис. тонн технічного аміаку, 271,2 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти, 71,1 тонн азоту рідкого, 0,14 тонн кисню технічного товарного.

 «У першому півріччі підприємство працювало по повному циклу тільки півтора місяці. На початку липня 2020 року склалися сприятливі умови для роботи з повним завантаженням цехів. Але на жаль, такого завантаження не відбулося через те, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі і Уряд не ввели квоти на імпорт азотних добрив. Засилля російського імпорту, який в обхідну завозиться через Білорусь, Польщу, Латвію, Туреччину і Грузію, зводить нанівець всі зусилля українських хімічних підприємств і не дає можливість такому підприємству, як «Рівнеазот» нарощувати виробництво. Більш того ми змушені почати скорочення персоналу через непродуману промислової політики Уряду», зазначив Михайло Заблуда, Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот».

За словами Заблуди, вітчизняні підприємства, виробники мінеральних добрив, апріорі не можуть конкурувати на внутрішньому ринку з постачальниками-імпортерами. Різниця в ціні природного газу для українських підприємств така, що споживач швидше вибере дешевший імпортний продукт, ніж вітчизняний.

 

«За причини не грамотних рішень чиновників наноситься пряма шкода вітчизняному хімпрому. Бюджет недоотримує дохід, підприємства втрачають кадри, українські виробники не можуть швидко модернізуватися і зробити інвестиції в основні фонди для того, щоб бути більш конкурентноспроможними на глобальних ринках», –  наголосив Михайло Заблуда.