28 Липня 2016

ЗТМК заплатив державі 43,1 млн гривень дивідендів


ТОВ «Запорізький титаномагнієвий комбінат», що входить до титанового бізнесу Group DF, за результатами роботи у 2015 році перерахувало державі 43,1 млн гривень дивідендів. Рішення було прийнято на загальних зборах учасників товариства 20 липня 2016 року.
 
Виплата дивідендів стала можливою завдяки отриманню комбінатом позитивного фінансового результату: в 2015 році чистий прибуток підприємства склав 112,8 млн гривень. Зборами учасників було прийнято рішення 75% чистого прибутку (84,6 млн грн.) направити на виплату дивідендів, 20% – на розвиток комбінату і 5% – до резервного фонду підприємства.
 
«Не дивлячись на непросту економічну ситуацію і стагнацію глобальних титанових ринків, ЗТМК вдалося заробити в 2015 році майже 106 млн гривень чистого прибутку. Таким чином, ми виплачуємо дивіденди державі другий рік поспіль. Приклад ЗТМК ще раз переконує в ефективності моделі державно-приватного партнерства. Завдяки інвестиціям, підприємству вдається виходити на нові ринки і працювати «в плюс». В результаті, виграли і держава, як акціонер, і бюджети різних рівнів, які отримали додаткові надходження», – прокоментував директор ТОВ« ЗТМК» Володимир Сівак.

Компанія «ТOLEХІS Тrading LIMITED» є інвестором ТОВ «Запорізький титаномагнієвий комбінат» з 2012 року і володіє 49% часткою. «ЗТМК» проводить виплату дивідендів державі другий рік поспіль.